06

Több tucatnyi hallgató pályázott

2021. augusztus 05, csütörtök 11:05 | Oktatás, képzés

Idén is rendkívül népszerű volt a NEKA gyógytornász- és humánkineziológiai gyakornoki programja, amelyre összesen 32-en jelentkeztek. A pályázóknak szakmai önéletrajzot és motivációs levelet kellett beküldeniük, ezek alapján történt meg az elsőkörös kiválasztás. Utána pedig azok, akik továbbjutottak, személyes elbeszélgetésen vettek részt, melynek keretében a szakmai stáb azt vizsgálta, mennyire motiváltak és nyitottak a kézilabdára. Szalay Bernadett vezető gyógytornász és munkatársai végül két főt választottak ki az augusztusi gyakorlatra.

Szalay Bernadett: „A hallgatók nagyon motiváltak, így eddig abszolút pozitív a tapasztalatunk a program kapcsán, szerintem jól megy majd a közös munka. A tavalyi alkalommal szintén két olyan embert választottunk ki, akik mindenben 100%-ig részt vettek. A búcsúzáskor pedig azt mondták, hogy nagyon sokat tudtunk hozzátenni a tanulmányaikhoz, ez természetesen számunkra is pozitív visszacsatolás volt.”

De Bernadették nem csak gyakornoki programot hirdettek meg idén. Arra vállalkoztak, hogy szakdolgozatírásban is segítenek az egyetemistáknak.

Szalay Bernadett: „Korábban már érkeztek hozzánk megkeresések ezzel kapcsolatban és ez adta az ötletet, hogy hirdessük meg ezt a szakdolgozat-pályázatot. Erre is nagyon sokan jelentkeztek, a hallgatók kiválasztása azonban még zajlik. A pályázóknak előzetesen olyan témát kellett felvetniük, ami kézilabda-specifikus és az ő szívükhöz is közel áll. Javaslataikat most átnézzük és átgondoljuk, melyikben tudnánk a legtöbb segítséget nyújtani. Idén két fő vesz részt a szakdolgozatíró-pályázatban, ezt a számot természetesen a későbbi években növelni szeretnénk.”

 
< vissza