27

Új csapatot építenek

2021. augusztus 13, péntek 18:46 | Nemzetközi edzőközpont

A női NB I-es bajnokság tavalyi szezonjának bronzérmese, a Motherson Mosonmagyaróvár csapata edzőtáborozik péntektől a Nemzeti Kézilabda Akadémián. Ahogy Gyurka János vezetőedző elmondta, kilenc új játékost kell beépíteni a keretbe, ami azt jelenti, hogy szinte egy teljesen új együttest kell összekovácsolni a 2021/2022-es szezonban. Az edzések mellett a csapatépítő programok is színesítik a balatonboglári napokat. Korábbi növendékeink közül Pásztor Noémi és Mistina Kitty is a Mosonmagyaróvárban bizonyíthat.

A Motherson Mosonmagyaróvár női kézilabdacsapata július 12-én kezdte el a nyolchetes felkészülést a következő idényre, az edzések mellett itthoni és külföldi edzőmérkőzések is várnak a játékosokra. Gyurka János vezetőedző keretében tíz távozó helyére kilenc új kézilabdázó érkezett, közülük hárman fiatal tehetségek.

– Az első napokban felmérések vártak a lányokra, majd fokozatosan kezdtük el a munkát, a nyári szünetben mindenki elvégezte az egyénre szabott edzésmunkát, amit pontosan követhettünk a mérőműszerek segítségével.  A harmadik héten már maximális terhelést kaptak a játékosok, ráadásul Bécsben játszottunk a német Sport Union Neckarsulm, illetve itthon az Alba Fehérvár ellen. A boglári napok végén a Siófok ellen is pályára lépünk, azzal zárjuk az itteni edzőtábort, majd jövő héten egy csehországi nemzetközi tornán veszünk részt.

– Milyen program vár a mosonmagyaróvári játékosokra itt a Balaton partján?

– Természetesen elsősorban az edzéseken és a gyakorláson lesz a hangsúly, de a csapatépítő programok is fontos szerepet játszanak majd, hiszen sok az új játékos, őket be kell építeni, aktív fogaskerekekké kell válniuk. Fontos fázisába érkezünk a felkészülésnek, itt már a csapattaktika is előtérbe kerül, modelleznünk kell a kézilabda minden elemét és a pároskapcsolatokat, valamint a védekezés rendszerét is jól be kell gyakorolnunk. A gyakorlati foglalkozások mellett elméleti képzés, videoelemzés is helyet kap a menetrendben, az este pedig valóban a csapatösszetartó programoké lesz.

– A tavalyi megszerzett bravúros bronzérem után idén milyen elvárások lehetnek Mosonmagyaróváron?

– Nagyon örülök annak, hogy a kilenc új játékos a meglévőkkel remek egységet alkot, jó velük dolgozni, mindenki maximálisan odateszi magát, a lányok céltudatosak, bizonyítani akarnak, tehát tényleg öröm velük a munka. A keret átlagéletkora 22 év, de sok tapasztalt kézilabdázónk van, akiknek a rutinja segíthet majd. Sokat dolgozunk, de természetesen türelemre van szükség, mire látjuk azt, hogy mennyi idő múlva tudunk egy egységes csapatot kialakítani. A bronzérem magasra tette a mércét, de hangsúlyozom, hogy nekünk most egy teljesen új együttest kell építenünk, és ehhez idő kell.

 

 

Galéria

< vissza