27

Új edző, Gazdag Tibor csatlakozott a NEKA stábjához

2022. augusztus 03, szerda 09:05 | Utánpótlás

A 2022/2023-as bajnokságban a 31 éves Gazdag Tibor irányítja a NEKA legfiatalabb fiúcsapatának edzéseit. A 15-szörös korábbi válogatott kézilabdázó kilenc évet töltött Csurgón játékosként és edzőként, hétfőtől pedig már Balatonbogláron kezdte el a munkát az U16-os bajnokságban induló együttesünknél. A fiatal szakember számára a szakmai stáb több tagja is ismerős lehet az akadémián, és ahogy tavaly, ebben az évben is besegít a csapatnál Kiss Szilárd.

Gazdag Tibor Csurgóról érkezik Balatonboglárra és kilenc év után egy serdülő bronzéremmel búcsúzott a Somogy megyei klubtól.

„Tiszavasváriban kezdtem el kézilabdázni, majd Kiss Szilárd hívására a PLER-ben folytattam, így neki köszönhetően meghatározó éveket töltöttem a fővárosi klubnál, rengeteget tanultam. Gyöngyösre, majd Csurgóra kerültem, ahol Sótonyi László kezei alatt dolgozhattam, és büszkeség számomra, hogy balszélsőként a nemzeti válogatottban is pályára léphettem 15 alkalommal. A kézilabdázással párhuzamosan az edzősködésbe is belevágtam, először az U14-es korosztállyal kezdtem dolgozni, később a serdülőket vettem át, és 4-5 éven belül beérett a munkánk gyümölcse, hiszen az idei rájátszásban bronzérmet nyertünk a serdülő bajnokságban.”

Milyen edző vagy, az utánpótlásképzés az a terület, ahol jól érzed magad?

„Demokratikus edzőnek tartom magam, általában mindig sikerül megtalálnom a közös hangot a srácokkal. Csurgón nagy előny volt, hogy a játékosaim még láttak aktívan játszani, felnéztek rám, tiszteltek, de természetesen a fegyelmet mindig megköveteltük, mert enélkül nem működik a dolog. Jó kapcsolatom volt a stábtagokkal és a szülőkkel, és nagyon szeretek fiatalokkal dolgozni, úgy érzem, a NEKA-n nagyon jó helyre kerültem. Az én feladatom kezdetben mindenképpen az lesz, hogy egyénileg fejlesszük a játékosokat, illetve megtanítsuk a fiúknak azokat az alapokat, azokat a taktikai dolgokat, amik szükségesek lesznek a feljebb lépéshez a további pályafutásukban. Elsősorban csapatban gondolkodom, nem egyénekben, és körülbelül ugyanazokat a dolgokat próbálom tovább vinni, mint Só a felnőtt csapatnál. De azt látom, mindenki ezt az irányvonalat képviseli, és azonos rendszerben dolgozik valamennyi csapat a férfi szakágnál.

Hogy látod, mik lesznek az első év legfontosabb kihívásai?

„A nyarat azzal töltöttem, hogy próbáltam minél többet megtudni a csapatról, valamennyi hazai mérkőzés felvételét megnéztem, ismerkedtem a játékosokkal és Kopornyik Zsolt segítségével az újakról is sok információm van, nem nulláról kezdem a munkát. Az akadémiára most bekerülő fiataloknak is igyekszünk segíteni, hiszen pontosan tudom, milyen nehéz távol a családtól, új közegben bizonyítani. Szeretem a kihívásokat és várom már a közös munkát.

 

Galéria

< vissza