19

Új edzővel érkezett felmérésre a Veszprém

2022. július 12, kedd 13:23 | Felmérések

Szezon előtti fizikai és állapotfelmérésen vett részt a Fejér B.Á.L. Veszprém férfi NB I-es csapata, amelynek játékosait a Nemzeti Kézilabda Akadémia szakemberei mérték fel. Az új vezetőedző, Konkoly Csaba szerint, aki igazi kihívásként éli meg a munkát, a sokszínű felmérések eredményei nagymértékben segítik majd a bajnokság előtti felkészülésüket.

A Nemzeti Kézilabda Akadémia humánkineziológus és gyógytornász szakemberei összesen tizenkétféle mérést hajtottak végre, többek között felső- és alsóvégtagi terheléselosztás, törzserő, testösszetétel, lokomotorikus gyorsaság és szorítóerő-vizsgálat várt a veszprémi játékosokra.

– Valóban és ez nagyon jó lehetőség volt számunkra, hiszen olyan mutatókat és képességbeli információkat kaptunk ezek által, amelyeket majd a felkészülésben is hasznosítani tudunk. A játékosokról nagyon sokrétű képet kaptunk.

– A felmérések után edzőtáborba indul a csapat Hajdúnánásra.

– Valóban, ez péntek délutánig tart majd, a hétvége pedig a regenerációé lesz. Ezután, szezon előtti felkészülésünk további időszakában heti két edzőmérkőzésünk lesz, valamint kimegyünk Ausztriába játszani az ottani csapatokkal, sőt, később Európa Liga selejtezős ellenfeleink is lesznek.

– A Fejér B.Á.L. Veszprém új vezetőedzőjeként milyen kihívásokkal kell szembenézni?

– Idén nyáron kezdem el a munkámat a csapatnál, és nagyon nagy kihívásként éltem meg, amikor a vezetőség megkeresett ezzel az új feladattal. Egy olyan projektet tettek elém, amelyben hatalmas fantáziát látok. A játékosok második évüket töltik az NB I-ben, a célom a további stabilizáció és a középmezőny megközelítése. Ebben Éles József klubvezetővel könnyen megtaláltuk a közös hangot. Nagyra tartom a klub múltját, és az szintén pozitív számomra, hogy fiatal magyar játékosokat próbálnak foglalkoztatni. Az a küldetésünk, hogy továbbra is hazai sportolókkal igyekezzünk a magyar kézilabda élvonalában szerepelni. Nagy várakozással tekintek az előttem álló szezonra.

 

 

Galéria

< vissza