14

Új gyógytornászok a NEKA-n

2021. március 18, csütörtök 13:42 | Rehabilitáció

Két új gyógytornász, Horváth Boglárka és Furján Márk csatlakozott a NEKA szakmai stábjához. A fiatal munkatársak motiváltan kezdték el a munkát, és hamar megtalálták a közös hangot a sportolókkal.

Horváth Boglárka 2019-ben végzett gyógytornászként a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központjában.

„Ezt követően Hévízen helyezkedtem el egy gyógyszállodában, ahol főként ortopédiai, reumatológiai, neurológiai és traumatológiai betegekkel dolgoztam. Emellett a házi betegápolás keretein belül is szereztem tapasztalatokat, és heti szinten tartottam csoportos gerinctornát. A mozgás az életemben mindig is fontos szerepet töltött be, mivel nyolc évig táncoltam, ahol nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy megfelelő izommunkával és tökéletesen végezzünk el egy-egy adott mozdulatot. Ezt a testtudatot és precizitást szeretném átadni az akadémistáknak, kellő odafigyeléssel és empátiával összekötve. Célom a folyamatos szakmai fejlődés, hogy a munkámat a legjobb tudásom szerint végezzem.”

Furján Márk 2018-ban szerzett diplomát Zalaegerszegen a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán, szeretné minél hatékonyabban végezni a munkáját, hogy segíteni tudja a NEKA-játékosok karrierjét, fejlődését.

„Korábban Hévízen dolgoztam a Szent András Reumakórház gyógyszállodájában, ahol sok tapasztalatot szereztem, többek között az ortopédiai és reumatológiai kórképek kezelésében. Emellett a kórház tulajdonában lévő KinesioLab-Mozgásanalizáló laboratóriumban innovatív, mozgásanalizáló rendszerekkel végeztünk széleskörű vizsgálatokat. A Hévízi Labdarúgó Szakosztálynál jelenleg is végzett sportrehabilitációs munkám a segítségemre van itt az akadémián, hiszen bár a két sportág eltérő, a megfelelő mozgásformák megtanítása, a korrekció, a törzsizomzat folyamatos fejlesztése elengedhetetlen a megfelelő sporttevékenységhez. Az akadémián célom a folyamatos fejlődés, ami elkerülhetetlen a sportrehabilitációban, ennek megfelelően jelenleg a Pécsi Tudományegyetemen a mesterdiplomám végzem.”

Az új kollégák beilleszkedését természetesen segítik a régóta a NEKA-n dolgozó gyógytornászok, így Gáspár Dalma is, aki kiemelte az akadémia sportolóinak példaértékű hozzáállását.

„A rehabilitációs csapatunk két gyógytornásszal bővült, aminek köszönhetően még több figyelem jut egy-egy játékosra. Hamar megtaláltuk a közös hangot, amely jó kiindulási alap a későbbi közös munkára tekintve. Én több mint fél éve csatlakoztam a NEKA sport- és egészségtudományi csapatához, feladatom többek között a sérülések prevenciója és rehabilitációja. Ez itt az akadémián belül szoros teammunkában valósul meg, amelyet mindenki a legjobb tudása szerint végez, a gyerekek érdekeit szem előtt tartva. A játékosok, mind a prevenciós, mind a rehabilitációs folyamatok végső kvalitásában kulcsszerepet játszanak, hiszen nemcsak a befektetett munka, hanem az akaraterejük és motivációjuk is elengedhetetlen a közös cél elérése érdekében. Nap mint nap látom, hogy mennyit dolgoznak azért, hogy később a legjobbak közé kerülhessenek. Számomra az ő hozzáállásuk az egyik legnagyobb húzóerő a közös munka során.”

< vissza