27

Új szakmai folyóirat

2021. szeptember 03, péntek 11:09 | Tudományos háttér

A Kézilabda-specifikus Módszertani Központként is működő NEKA vadonatúj szakmai folyóiratot jelentetett meg a közelmúltban Kézilabda MódszerTan címmel.

A Kézilabda-specifikus Módszertani Központ feladatai között egyebek mellett szakmai napok és konferenciák megszervezése, valamint szakmai folyóirat publikálása is szerepel. Ennek eredményeként jelent meg a közelmúltban a sporág új szakmai magazinja, a Kézilabda MódszerTan, amely elsősorban az utánpótlás-nevelésben dolgozó szakemberek munkáját hivatott segíteni. Az első lapszám például összefoglalja az egységes felmérési tesztek pontjait, de bemutatkozik a hat államilag támogatott kézilabda akadémia is.

A 80 oldalas kiadvány ingyenes, belső terjesztésű, és a tervek szerint évente két alkalommal jelenik meg. Az első szám szerzői: prof. dr. h. c. Mocsai Lajos, dr. Rácz Levente, Langmár Gergely, Hajdu János, Sótonyi László, Békési Ádám, Szi-Péter Zsolt, Lattenstein Dániel, Békési-Szalay Bernadett, Gáspár Dalma, Rusvai László, Bárándi Edina.

A folyóirat modern, jövőbe mutató arculatát a Co&Co Designcommunication készítette, művészeti szerkesztője Komlósi Dániel, szerkesztője Boda Ildikó volt.

Mocsai Tamás, a NEKA és a Módszertani Központ ügyvezetője beköszöntőjében így fogalmazott: 

"Az edzői intuíción túl az edzésmunkában egyre fontosabbak az objektív adatok, a folyamatos visszacsatolás, az egyénre szabott edzésingerek; előtérbe került a tervezett, struktúrált edzésmódszertan. Ebben a folyamatban a módszertani központra fontos szerep és persze fokozott felelősség hárul, hiszen az a célunk, hogy közösen olyan irányelveket határozzunk meg, amitől jobb és eredményesebb lesz a sportág utánpótlásképzése. 

Nagy öröm és egyben büszkeség, hogy egy újabb mérföldkőként útjára indíthatjuk ezt az új szakmai folyóiratot, amely szándékai szerint aktuális tartalmával jól példázza az innovatív gondolkodást és azt a tudástárat, amely segítheti az utánpótlás-korosztályban dolgozó szakembereket."

 

< vissza