12

Újult erővel kezdjük az idényt

2020. július 19, vasárnap 18:51 | Utánpótlás

Rendhagyó módon kezdődik a 2020/2021-es bajnoki szezon a Nemzeti Kézilabda Akadémián, hiszen a rendezvényekre vonatkozó szabályokat betartva, az eddigi hagyományoktól eltérően idén nem rendeztünk ünnepélyes évnyitót. A fiatalok lelkesen tértek vissza Balatonboglárra, és a beiratkozás, valamint a szükséges dokumentumok leadása után mindenki beköltözött a Balaton-parti kollégiumba.

A NEKA munkatársainak tartott évindító apparátusi értekezleten a különleges módon véget ért szezon tanulságairól, valamint az előttünk álló idényről is szó esett. A Szent István SE-vel kötött együttműködés keretében az NB I-ben induló női csapat pedig új kihívásokat állít az akadémia elé.

Az élvonalbeli szereplés nagy lehetőség mindenki számára. Miután azt látjuk, hogy más országokban már 16-17 éves lányok pályára lépnek az élvonalban – Horvátországban például 14 éves kortól nevezhetők játékosok az első osztályba –, azt gondolom, jó úton járunk. Úgy kell dolgoznunk és képeznünk már a legfiatalabb játékosokat is, hogy a korosztályos bajnoki eredmények is minket igazoljanak. A sporttudományos háttér, az évek alatt kiépített infrastruktúra, a kiváló szakmai stáb munkája biztosítja a fejlődéshez a lehető legjobb feltételeket, és ez elismertté teszi a Nemzeti Kézilabda Akadémiát” – mondta el beszédében prof. dr. h. c. Mocsai Lajos, a NEKA sporttudományos és szakmai főigazgatója.

 

Ahogy Mocsai Tamás ügyvezető fogalmazott: az országban létrejött számos új akadémia igazi versenyhelyzetet teremtett a kézilabda utánpótlásképzésben, így bár a NEKA az elmúlt hét évben már bizonyított, a sikerekért újult erővel kell küzdeni és dolgozni. Az évek alatt felépített képzési modell és egymásra épülő szisztematikus munka színvonalát szükséges megtartani, sőt lehetőség szerint emelni kell.

A beiratkozás keretében a szülők az iskolák vezetőivel, pedagógusaival is találkozhattak, majd a beköltözés után lehetőség nyílt a szakmai stábbal – edzőkkel, kollégiumi nevelőtanárokkal, szakemberekkel – való egyeztetésre, ahol tájékoztatást kaptak a legfontosabb tudnivalókról és kérdéseket is tehettek fel.

fotó: NEKA/Tompos Gábor

Galéria

< vissza