02

Utánpótláscsapataink nagyszerű őszi szezont zártak

2022. december 27, kedd 11:39 | Utánpótlás

Közeleg az év vége, a NEKA utánpótláscsapatai sikeres őszi szezon után pihenhetnek az ünnepek alatt. Az ifjúsági és serdülő bajnokságban is a NEKA férfi, illetve női csapata vezet úgy, hogy a négy pontvadászatban mindössze egyszer hagytuk el vesztesen a pályát. A fiú U16-os bajnokságban azonos ponttal állunk az FTC-vel, így a mieink jelenleg a másodikak a tabellán. Vezetünk a női NB II-es és férfi megyei bajnokságban is, míg a férfi NB II-ben hatodik helyen várjuk a folytatást.

A lány U19-es bajnokságban 11 fordulót követően hibátlan teljesítménnyel vezet a NEKA csapata a DKKA és a Győr előtt. Dr. Woth Péter együttese +181-es gólkülönbsége elismerésre méltó, ahogy a lányok magabiztos győzelmei is biztatóak a tavaszra nézve. Sokat elmond a mieink fölényéről, hogy a „legszorosabb” győzelem kilencgólos volt, és a Pénzügyőr elleni hazai meccsen szerzett 56 gól is fölényes sikert eredményezett. A téli szünet után január 11-én folytatódik a bajnokság, ekkor a Mosonmagyaróvárt fogadjuk.

Galéria

A NEKA lány U17-es csapata 22 pontot szerzett 11 forduló alatt, így ugyancsak százszázalékos a bajnokságban és két pont előnye van a második helyezett Győrrel szemben. Az ifj. Kiss Szilárd által irányított gárda fegyelmezett, taktikus játékot mutatott be minden mérkőzésen, Győrből 29-28-as sikerrel tért haza a Pálmai Liza sajnálatos sérülése miatt újrajátszott rangadóról. A lányok sokat fejlődtek az őszi szezonban, bízunk abban, hogy ez a tendencia tavasszal is folytatódik. 

Galéria

A fiú U20-as bajnokságban százszázalékos teljesítménnyel vezet a NEKA, 13 forduló után négy pont az előnye a második helyen álló Veszprémi KKFT előtt. Kopornyik Zsolt együttese többször volt hátrányban a rangadókon, de a srácok egymásért küzdve, megfordították az állást és begyűjtötték a két pontokat. Az utolsó fordulóban játszott Budai Farkasok elleni találkozó is izgalmasra sikerült, hiszen egygólos vezetésnél Győri Nándor időntúli hétméterest hárított, ezzel a mieink fontos győzelmet arattak a kiválóan felkészített ellenfél otthonában.

Galéria

A NEKA fiú U18-as csapata egy mérkőzéssel kevesebbet játszva, ugyancsak a tabella élén áll, azonos pontot gyűjtve a második helyezett Éles KISE-vel, amelytől az őszi szezon egyetlen vereségét szenvedte el. Lehőcz Zoltán a nyáron szinte teljesen új csapattal kezdte el a munkát, és a fiúk bravúros teljesítménnyel meneteltek a bajnokságban, több meglepetés-győzelmet szerezve. A sok munka láthatóan meghozza az eredményeket, a serdülő bajnokság tavalyi megnyerése után a mieinknek idén is megvan az esélyük a rájátszásba kerülésre.

Galéria

Az U16-os fiúcsapatunk idén új edző, Gazdag Tibor irányításával kezdte el a munkát, amely azt eredményezte, hogy 13 forduló után a listavezető Ferencvárostól mindössze egy vereséget elszenvedve, azonos ponttal a tabella második helyén zárta az őszi szezont. Új növendékeink hamar megszokták az új környezetet, a komoly edzésterhelést és esélyesebb ellenfelek ellen is fontos győzelmeket arattak. Kiss Szilárd komoly tapasztalata komoly segítséget jelent a vezetőedzőnek, különösen az egyéni képzéseknél hasznos a kiváló mesteredző rutinja, dr. Rácz Levente pedig a remek kis közösséggé formálódott együttes erőnléti felkészítéséért felel.

Galéria

A felnőtt mezőnyt felvonultató NB II-es bajnokságban is remekül helyt állnak fiataljaink, a nőknél elsők vagyunk, a férfiak között hatodik helyen állunk, és vezetjük a megyei férfi tabellát is.

Galéria

Mindenkinek jó pihenést kívánunk és hasonlóan sikeres tavaszi szezont. 

< vissza