07

Válogatott edzőtáborok 27 NEKA játékossal

2021. április 12, hétfő 15:58 | Utánpótlás

Ezen a héten három korosztályos női kézilabda-válogatott edzőtáborozik, a juniorok Balatonbogláron, az ifjúsági és serdülő nemzeti csapat tagjai Siófokon készülnek együtt. Elismerés számunkra, hogy a keretekbe összesen 27 NEKA játékos kapott meghívást, akik természetesen kötelező tesztelés és a járványügyi szabályok betartása mellett gyakorolnak.

Április 11-16-ig a junior válogatott ifj. Kiss Szilárd szövetségi edző vezetésével a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémián készül, a keretbe a NEKA játékosai közül Bánhidi Barbara, Faragó Luca, Juhász Gréta, Kajdon Blanka, Kocsis Bettina, Koronczai Petra, Mérai Maja, Mlinkó Zsófia, Németh Kata, Vámos Míra, Woth Viktória, illetve a Boglári Akadémia-SZISE-ben játszó Farkas Johanna kapott meghívást.

A női ifjúsági válogatott április 11-16-ig Siófokon edzőtáborozik Bohus Beáta szövetségi edző és dr. Woth Péter edző irányításával. A keretben nyolc NEKA játékos – Csata Panna, Csíkos Luca, Juhász Kata, Molnár Dorottya, Szabó Anna, Szabó Lili, Varga Emilia és Zaj Klára – szerepel. Van olyan növendékünk, aki sérülés vagy betegség miatt nem tud részt venni a válogatott héten, többek között Kovalcsik Bianka és Vártok Tamara is kénytelen kihagyni a gyakorlást.

A serdülő válogatott három külön edzőtáborban gyakorol, melyekbe egyaránt 20-20 tehetséges fiatalt hívott be a szakmai stáb. Április 11-14-ig Siófokon Szilágyi Panna, Keceli-Mészáros Renáta és Kapu Zsófi, április 18-21-ig ugyancsak Siófokon Szebeni Dorina, míg április 25-28-ig Balatonbogláron Molnár Fruzsina, Mórocz Fanni és Pálmai Liza részvételével zajlik a közös munka.

< vissza