27

Vb-ezüstérmes válogatott jobbszélső a NEKA-n

2022. július 24, vasárnap 21:01 | Utánpótlás

Újabb tehetséges játékos, Ferenczy Diána Dóra csatlakozik a NEKA női NB I-es csapatához, amely hétfőn kezdi el a felkészülést a következő szezonra. A 20 éves juniorválogatott kézilabdázó tagja volt a júliusban világbajnoki ezüstérmes magyar csapatnak, a Fraditól érkező balkezes fiatalra jobbátlövőként, illetve jobbszélsőként is számíthat majd a Bohus Bea-Siti Bea edzőpáros. Diána sok-sok év után, nehéz szívvel köszönt el a Ferencvárostól és a következő idényben a boglári élvonalbeli csapatban szeretne bizonyítani.

Motiváltan várja a következő szezont Ferenczy Diána, aki sokat tanult a Ferencvárosban, de elmondása szerint szeretne több lehetőséget kapni és a maximumot kihozni magából az új fiatal keretben. A balkezes játékos a 2021/2022-es idényben tíz mérkőzésen szerepelt az FTC élvonalban szereplő keretében, de a női NB I/B-s, illetve az ifjúsági bajnokságban is.

Nem könnyű magam mögött hagyni ennyi Fradiban töltött évet, sok minden és sok mindenki fog hiányozni, de kíváncsian várom a következő szezont a NEKA-ban. A balatonboglári akadémián sokszor jártam már a válogatottal és szerintem a beilleszkedéssel sem lesz probléma, hiszen a lányok nagy részét ismerem, van, akit csak ellenfélként, de van, akivel korábbat játszottam is együtt.

Nagyon sok minden tanultam az elmúlt egy évben a Fradiban, de úgy érzem most nagyobb szükségem van a játékpercekre, amit szeretnék is kihasználni és így minél többet fejlődni. Minden feltétel adott lesz ahhoz, hogy a legjobbat hozzam ki magamból, azon leszek, hogy stabil teljesítménnyel hasznos tagja legyek a csapatnak” – nyilatkozta Ferenczy Diána.

fotó: NEKA/Tompos Gábor

< vissza