19

Tanulni jöttek a végzős hallgatók a NEKA-ra

2024. március 05, kedd 13:51 | Oktatás, képzés

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem végzős kézilabda-szakedzőhallgatói tettek látogatást a NEKA-n, ahol Békési-Szalay Bernadett vezető gyógytornász, Langmár Gergely sporttudományos és egészségügyi csoportvezető, Fülöp Benjamin humánkineziológus és Hajdu János, a női szakág vezetője tartott nekik előadást.

– A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem minden évben elhozza a Nemzeti Kézilabda Akadémiára a levelezős és nappali végzős hallgatóit egy konzultációra, melynek keretében bemutatjuk nekik a NEKA létesítményeit, filozófiáját és az itt zajló munkát – fogalmazott Hajdu János, a női szakág vezetője. – Az egészségügyi csoportnál kezdődött a program, ahol Békési-Szalay Bernadett vezető gyógytornász előadását hallgathatták meg az egyetemisták. Ezután Langmár Gergely, a NEKA Sporttudományos és Egészségügyi csoportvezetője, valamint Fülöp Benjamin a humánkineziológiára illetve a mérések jelentőségére hívta fel a figyelmüket.

Zárásként Hajdu János a kiválasztásról, a képzésről, a versenyeztetésről és a beválásról beszélt a végzősöknek, akik kérdezhettek is a kiváló szakembertől.

– Kezdetektől fogva nyomon követem a NEKA-t, ezért ismerem a rendszert, s mivel jómagam is válogatott edző voltam, mindig nagyon boldogan jövök ide – mondta Szabóné Balog Judit testnevelőtanár, A-licences nemzetközi kézilabdamesteredző, a csoport vezetője, aki a korosztályos képzés sajátosságait oktatja. – Melynek része az akadémián tett látogatás, az iskola keretek között ugyanis kicsit kevesebb szó esik a rehabilitációról, a prevencióról és a regenerációról, itt azonban ezekről a területekről is komplex képet kapnak a hallgatók.

< vissza