31

Veszprém a soron következő szakmai nap helyszíne

2023. március 21, kedd 10:43 | Oktatás, képzés

A tavaly elindított hagyomány szerint a Kézilabda-specifikus Módszertani Központ szakmai napjait nem csak Balatonbogláron, hanem a kiemelt akadémiákkal karöltve rendezzük. Az országjárás Budapest, Szeged és Győr után most Veszprémben folytatódik, ahol április 5-én kerül sor a szakmai tanácskozásra, melynek során Momir Ilic is edzésbemutatót tart.

A veszprémi program 9:45-kor Mocsai Tamásnak, a Módszertani Központ ügyvezetőjének a köszöntőjével kezdődik a Betekints Wellness és Konferencia Hotelben (8200 Veszprém, Veszprémvölgyi út 4.), majd dr. Matlák János, a Testnevelési és Sporttudományi Egyetem kineziológiai tanszékének adjunktusa tart előadást a Gyorsaság vizsgálata kiemelten az irányváltásos futógyorsaság- és agilitás-képességek különbségei és visszacsatolása címmel.

Kőrösi Péter, a Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémia-Veszprém humánkineziológusa az alsóvégtagi izometriás edzés hatását vizsgálja a teljesítményre, illetve annak szerepét a rehabilitációban.

Az idei férfi kézilabda világbajnokság első négy helyezett csapatának 6:0 területvédekezés elleni előnyszerzés módjait, ezek befejezési lehetőségeit elemzi Sótonyi László, a NEKA férfi szakágvezetője, különös tekintettel a svéd, a dán, a spanyol és a francia csapatok támadójátékára a középdöntőben és a helyosztó mérkőzéseken.

A délelőtti programot dr. Sáfár Sándornak, az NSÜ szakirányú igazgatójának a tájékoztatója zárja, majd az ebédszünet után a Veszprém Arénában tart edzésbemutatót a 6:0 védekezésről Momir Ilic, a Telekom Veszprém felnőtt csapatának a vezetőedzője a Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémia-Veszprém U21-es csapata közreműködésével. 

A nap zárásaként Ivo Diaz, a Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémia-Veszprém U18-es csapatának vezetőedzője az 5:1-es védekezés alapjairól és alkalmazásáról tart edzésbemutatót saját együttesével.

A szakmai napon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: MÁRCIUS 30.

Jelentkezni lehet a KMK applikáción keresztül, vagy az alábbi linken:

https://neka.hu/szakmai-nap

Fotó: veszpremhandball.hu

< vissza