03

Világklasszisok ellen játszottunk

2021. február 19, péntek 18:59 | Utánpótlás

A tizenötszörös magyar bajnok Győri Audi ETO KC lépett pályára Balatonbogláron és esélyeshez méltóan 38-19-re nyert a Boglári Akadémia-SZISE fiatal együttese ellen. A mieink hatvan percen keresztül emelt fővel küzdöttek, támadásban és védekezésben is igyekeztek alkalmazkodni a dinamikusan és komoly ritmusban kézilabdázó vendégek játékához. Egy-egy egyéni villanás, kapusaink bravúrjai és a motivált hozzáállás mindenképpen dicsérhető és előremutató lehet a jövő heti Kisvárda, illetve Békéscsaba elleni bajnoki meccsek előtt. A serdülő lányok Győrben diadalmaskodtak 35-17-re, ezzel továbbra is hibátlan teljesítménnyel vezetik a tabellát.

K&H női kézilabda liga, 20. forduló:

Boglári Akadémia-SZISE - Győri Audi ETO KC 19-38 (8-20)

Balatonboglár, játékvezetők: Bujdosó, Horváth.

Boglári Akadémia-SZISE: Gercsó N., Magera N., Szabó L. (kapusok), Bánhidi B. 3, Faragó L. 1, Farkas J. 4 (2), Juhász G., 2, Kocsis B., Koronczai P., Kukucska V. 2, Mérai M. 1, Mlinkó Zs., Monori O. 1 (1), Takó V. 2, Vámos M. 1, Woth V. 2. Edző: ifj Kiss Szilárd.

Győri Audi ETO KC: Glauser, Leynaud, Solberg (kapusok), Csekő, Brattset 2, Edwige 5, Faluvégi 4, Görbicz 3 (1), Hansen 5, Kristiansen 6 (1), Lukács 4, Nze-Minko 5, Oftedal 4, Ogonovszky. Edző: Danyi Gábor.

Kiállítások: 10, ill. 2.

Hétméteresek: 4/3, ill. 3/2.

Eredmény alakulása: 7. perc 1-4, 15. perc 3-8, 22. perc: 5-12, 27. perc: 8-17, 36- perc: 9-24, 47. perc: 13-29, 55. perc 15-33

A mérkőzés első gólját a Győr szerezte, erre Farkas Johanna hétméterest értékesítve még válaszolni tudott, ezt követően azonban zsinórban hatszor találtak be a vendégek, és bár Magera Noémi több bravúros védést bemutatott, a 12. percben 7-1-re vezettek a fehérmezesek. Boglári időkérés után Woth Viktória, majd Farkas Johanna is a kapuba talált, így 8-3-ra feljöttek a boglári fiatalok. A jó kapusteljesítménynek köszönhetően a 20. percben mindössze öt góllal, 10-5-re vezetett a világklasszisokkal felálló ellenfél, az utolsó tíz percben azonban újabb tíz vendégtalálat született, ezzel a szünetben 20-8-as győri vezetésnél fordultak a csapatok.

Faragó Luca szerezte a második félidő első boglári gólját, majd Bánhidi Barbara lőtte harmadik találatát, de természetesen a vendégek sem álltak le és egyre növelték előnyüket, a 40. percben 25-10-re vezettek. Szabó Luca is bemutatott néhány szép védést a kapuban, Takó Viktória a szélről, majd indításból talált be, és a mieink igyekeztek védekezésben is megnehezíteni a győri csapat dolgát, de Stine Oftedalék 30-14-re vezettek az 50. percben. Ifj Kiss Szilárd együttese tartalékosan állt fel, így a pályán lévő játékosokra több teher hárult, de mindenki mozgósította utolsó tartalékát és az utolsó percekben is becsülettel küzdöttek fiataljaink. Juhász Gréta két szép átlövés góljának, és a sérülés után visszatért Vámos Míra találatának is örülhettünk a végjátékban, és a 38-19-es győri győzelemmel zárult találkozóból is lehet mit tanulnunk.

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK:

Ifj. Kiss Szilárd: Gratulálok az ellenfélnek, ezúttal láttuk, hogy mit tud a világelit, ez pozitív. Nehéz dolgunk volt, hiszen a Győrnek nincs gyenge pontja, úgy érzem, talán kevesebb lerohanásgólt kaptunk, mint a győri mérkőzésen. Számunkra kedvező volt, hogy ilyen ritmusú ellenféllel játszottunk, mert ilyen nincs, talán az egész világon nincs, így most tudtunk gyakorolni. Néhány játékostól több hitet vártam volna, fiatalok vagyunk, az igaz, de vagányság nélkül nem lehet kézilabdázni. A tapasztalatokat le kell szűrni, és akkor mindenki tudni fogja, mit kell a jövő héten vagy azután csinálni.

Danyi Gábor: Mindig örömmel jövünk ide, hiszen nem először kezdtük a felkészülést itt a NEKA-n, jó a kapcsolat. Nyilván ezt ma félretettük, hiszen mindig azzal tiszteljük meg az ellenfelet, hogy komolyan vesszük a mérkőzést. Azt gondolom, hogy ebben a periódusban, hazai és nemzetközi mérkőzések között nyilván az eredményesség volt a cél, és hogy ideálisan beosszuk a kellő játékidőt, és a kellő pihenést, ez ma sikerült. Próbáltuk a saját játékunkat játszani, de a nagy különbség ellenére nem vagyok elégedett a helyzetkihasználással, különösen az első félidőben, erre figyelnünk kell. Sok sikert kívánok a bogláriaknak, nagyon tisztelem az itt folyó munkát.

JÁTÉKOS SZEMMEL

Szabó Luca: Gratulálok a Győrnek a győzelemhez,a mérkőzés a céljának megfelelt, tudtunk gyakorolni a jövő hétre, szép kis túra áll előttünk. Ilyen világklasszis játékosok ellen élmény védeni, a védekezésünk egyre jobban működik, igyekszünk felnőni az élvonalhoz. Büszke vagyok a csapatra, dolgozunk tovább.

fotók: NEKA/Tompos Gábor

Galéria

A NEKA serdülő lánycsapata Győrben lépett pályára és 35-17-re diadalmaskodott, ezzel továbbra is a tabella első helyén áll. 

Leány serdülő I. osztály:

Győri Audi ETO II. - NEKA 17-35 (5-16)

Játékvezetők: Gál, Ludvig

NEKA: Zaj K., Horváth Sz. V. (kapusok), - Varga E. 4/1, Kovács 5, Csíkos L. 5, Juhász K.3, Faragó Lea 1, Szabó A.5, Molnár D.3, Kazeem A. 1, Csamangó N.3, Kurmai P., Kovalcsik B. 5, Szabó Lili – vezetőedző: Bohus Beáta

7m: 2/2, ill. 2/1    kiállítások: 4 perc, ill. 2 perc

Eredmény alakulása: 6.p: 2-3, 11.p: 3-6, 17.p: 4-12, 22.p: 5-13, 29.p: 7-17, 35.p: 10-20, 41.p: 14-22, 44.p: 16-26

MESTERMÉRLEG

Bohus Beáta: Jó, helyenként látványos támadójátékkal, sok lerohanás góllal nyertük meg a mérkőzést, ami a védekezésünket is dicséri.

JÁTÉKOS SZEMMEL

Szabó Anna: Már a meccs elejétől kezdve nagy iramban játszottunk és a védekezésünk is összeállt. Ennek és a jó kapusteljesítményünknek köszönhetően sok lerohanásgólt tudtunk lőni, így nagyobb előnyt alakítottunk ki a félidő végére. A második játékrész elején a támadásainkat elkapkodtuk, de hamar kijavítottuk a hibáinkat, és magabiztos győzelmet arattunk. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, amiből mindenki kivette a részét. Megyünk tovább, hajrá NEKA!

Zaj Klára: Jó hétzáró mérkőzés volt. Voltak hullámvölgyeink, de sok lerohanásgólt tudtunk lőni, amiből előnyt szereztünk és ezt tartani tudtuk a végéig. Szép volt lányok!

 

< vissza