14

Wimbledoni bajnok a NEKA-n

2019. december 03, kedd 17:37 | Rehabilitáció

A felnőtt magyar bajnok, junior párosban wimbledoni bajnok teniszező, Stollár Fanny a Nemzeti Kézilabda Akadémián készül a versenyekre.

A páros-világranglista 91. helyén álló játékos nyár óta küzd hátfájással, ami hátráltatja a sportolásban, ezért a NEKA szakemberei a kiválóan felszerelt rehabilitációs központban Balatonbogláron kezelik a problémás területet.

Ahogy a 21 éves tehetséges élsportoló, Stollár Fanny elmondta, júliusban kezdődött a hátfájása, amely az elmúlt hónapokban még rosszabb lett.

„A mérkőzések után azt éreztem, hogy annyira beáll a hátam, hogy mozdulni is alig tudok. Ez valószínűleg összefügg a teniszezőkre jellemző féloldalassággal, hiszen az erős és gyengébb oldal között kompenzálok. Most van egy kis időm arra, hogy megoldást találjunk, hiszen a jövő heti dubaji tornát kénytelen voltam lemondani, és félek, hogy még a január is erre fog rámenni, kérdéses az Australian Openen való indulásom is. Egy-két alkalom után még korai bármit is mondani, a NEKA-nál ideálisak a körülmények, de a kezelés eredménye várhatóan hónapok múlva jelentkezik. A gerincemmel és a csigolyákkal talán nincs baj, bár a szerdai MR-vizsgálat ezt kideríti majd pontosan, tehát inkább a bal oldali gyenge izmokat kell megerősíteni.” – mondta el Stollár Fanny.

Az élsportolóval dolgozó Nagy Virág gyógytornász októberben felmérte a teniszező állapotát, majd lézer és mágnesterápiás kezelésekkel, illetve mobilizációs és erősítő gyakorlatokkal dolgozik Fannyval.

„Egyelőre vizsgáljuk az izomerő-különbségeket, megnézzük, hol tapasztalható diszbalansz, és ezen dolgozunk. A háti gerincszakasz elég merev, a tenisz-specifikus asszimetria is látható, így ezen kell dolgoznunk a jövőben. Fanny igazi profi sportoló, rendkívül céltudatos, szorgalmas, könnyű vele a közös munka.” – foglalta össze a rehabilitáció folyamatát Nagy Virág.

< vissza